Huub Rijpert

Voorzitter

"Iedere wens naar progressie is schatplichtig aan een vrije markteconomie"

 

Huub Rijpert is 20 jaar oud, trotste Brabander en studeert filosofie aan de Universiteit van Tilburg. Hij is JA21-lid van het eerste uur en zet zich al ruim tweeënhalf jaar actief in achter de schermen. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met lezen, is hij liefhebber van voetbal en heeft hij grote interesse in de filosofie van Baruch Spinoza.

"Libertariërs als Peter Thiel hebben mij geïnspireerd om over grenzen heen te kijken. Neppe culturele oorlogen leiden af van ons daadwerkelijk economisch verval en bij JA21 zijn we daar eerlijk over. China haalt ons in, niet door politiek-incorrecte uitspraken van onze leiders maar omdat we ons verkijken op niet-bestaande woke-problematiek. Terwijl tal van Nederlandse gezinnen niet rond kunnen komen is het onuitlegbaar dat er gepraat wordt over wie welke wc mag gebruiken.

Een vergrijsde deugsamenleving gaat namelijk geen enkel probleem oplossen en al helemaal geen klimaatprobleem. Elke wens naar progressie is schatplichtig aan de vrije markt economie en echte verandering begint bij jezelf. Daarom eet ik uitsluitend veganistisch en geloof ik in klimaatinnovatie door méér economische groei.

De vastberadenheid van Baruch Spinoza is mijn inspiratie. God is de natuur en leidt ons naar de meest natuurlijke staatsvorm, het goede heeft de meeste kracht in zich en het gelijk zal onze kant op vallen. We hebben de politieke strijd van de eeuw gewonnen op falend socialisme en dat nalatenschap rust op onze schouders. De almachtige overheid is een alsmaar terugkerend gevaar, de kapitalistische democratie is ons enige wapen."

Als voorzitter is Huub Rijpert het gezicht van JONG21 en gaat hij zich inzetten voor de uitbouw van deze politieke jongerenorganisatie.