Martijn Walraven

Penningmeester

"Vaderlandsliefde is niet iets om je voor te schamen; we mogen trots zijn op wie we zijn als Nederland en wat we hebben bereikt”

 

Martijn Walraven (1997) is historicus en werkt als parlementair assistent in het Europees Parlement te Brussel voor JA21. Hij komt oorspronkelijk uit het bosrijke Driebergen waar hij nog altijd met veel plezier langsgaat op vrije dagen. Martijn is sinds 2021 actief voor JA21 waar hij zijn politieke huis gevonden heeft. Naast politiek is hij soldaat bij de Nationale Reserve en houdt hij zich graag bezig met (vecht)sport.

“Ons prachtige land heeft een rijke geschiedenis van overwinningen, tolerantie en progressie. Nederland won de onafhankelijkheidsoorlog tegen wereldmacht Spanje en inspireerde zelfs de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring met het Plakkaat van Verlatinghe. Nederland was vanaf toen een toevluchtsoord voor vrijdenkers en onderdrukte groepen uit de regio zoals de Franse hugenoten en de Iberische Joden. Later waren we pioniers met het erkennen van het homohuwelijk.

Onze open cultuur en vrijheden zijn kostbaar, maar worden bedreigd door problemen zoals ongebreidelde immigratie, de radicale islam en de woke-ideologie. We mogen hier nooit voor buigen. Hierin zie ik Pim Fortuyn als mijn politieke voorbeeld.’’

Contact