Youri Festen

Secretaris

"When I'm out of politics I'm going to run a business, it'll be called rent-a-spine"

 

Youri Festen (1996) is bestuurskundige en sinds 2022 fulltime werkzaam als beleidsmedewerker. In zijn vrije tijd houdt Youri zich bezig met oudere muziekstijlen, documentaires, een bourgondische levensstijl en sport hij vrijwel dagelijks om deze levensstijl niet uit de hand te laten lopen. Youri is sinds 2021 actief bij JA21, waar hij als vrijwilliger bij JONG21 is begonnen.

“De groeiende overheidsbemoeienis en betutteling hebben mij doen besluiten mijn carrière te beginnen als politiek medewerker. Een overheid dient haar kerntaken uit te voeren en zich daarnaast zo min mogelijk met de bevolking te bemoeien. De Nederlander weet zelf prima wat goed voor hem/haar is, en heeft daarbij geen overheid nodig die zich met alle aspecten van het leven bemoeit. Of het nou gaat om het kunnen drinken van een biertje in de kantine van uw plaatselijke sportvereniging of dat u nauwelijks meer kunt ondernemen door de toenemende regeldruk.”

Bij JONG21 zal Youri de functie van secretaris uitoefenen. Dit betekent dat hij zal zorgen voor het organiseren van de algemene ledenvergadering, de (leden)administratie van de vereniging zal bijhouden en toezicht houdt op de dagelijkse werkzaamheden van het landelijk bestuur.

 

Contact